Je kunt niet altijd beïnvloeden wat op je pad komt, maar wel hoe je ermee omgaat

Over Danny Wilms

Drs Danny Wilms (1966) is werkzaam als organisatiepsycholoog, gecertificeerd arbeids- en organisatiedeskundige (Arbowet), trainer/coach, hogeschooldocent HRM en projectmanager

Danny Wilms, het gezicht achter Wilms Arbeidsinspiratie, is werkzaam als organisatiepsycholoog, gecertificeerd arbeids- en organisatiedeskundige, trainer/coach en hogeschooldocent HRM. Daarnaast wordt hij regelmatig ingehuurd als projectmanager door bedrijven en branches. Danny heeft jarenlange ervaring op strategisch, tactisch en operationeel niveau met thema's als werkplezier, leiderschap, samenwerking, verandering, verzuim en duurzame inzetbaarheid.

Een lange, hobbelige weg 
Zijn weg was lang en met de nodige hobbels. Studeren was niet zijn grootste hobby. Hij behaalt met wat geluk zijn havo-diploma en begint halverwege jaren 80 onderaan de ladder. Gefrustreerd door het gebrek aan kansen probeert hij ‘uit te huilen’ bij zijn ouders. Daar krijgt hij weinig gelegenheid voor. Zij wijzen hem er fijntjes op dat hij alle kansen heeft gekregen om te studeren: “of je gaat nog 30 jaar klagen, of je besluit nu alsnog wat te gaan doen”. Dat advies komt nog niet aan. Maar nadat hij de ziekte van Crohn krijgt (die hem drie jaar in zijn greep houdt) vindt hij dat het tijd wordt om het roer om te gooien. 

Inmiddels getrouwd, vader en alweer fulltime aan de slag, begint Danny vlak voor zijn 30e jaar – in de avonduren - aan een universitaire studie psychologie die hij na vele jaren succesvol afrondt. Tussendoor volgt hij nog een postacademische opleiding voor arbeids- en organisatiekunde.

Zijn doorzettingsvermogen, nieuwsgierigheid en positieve inslag leggen hem geen windeieren. Danny doet veel ervaring (CV) op in verschillende functies als consultant, beleidsmedewerker en manager (op alle niveau's) bij arbodiensten, kennisinstituten en brancheorganisaties.

Registraties

  • Psycholoog NIP
  • Gecertificeerd Arbokerndeskundige (scope Arbeids- en Organisatiedeskundige)
  • Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB) en Basiskwalificatie Examinering (BKE)

Wilms Arbeidsinspiratie
Medio 2010 start Danny zijn eigen trainings- en adviesbedrijf: Wilms Arbeidsinspiratie. De keuze voor deze naam symboliseert zijn boodschap: “werk moet een bron van plezier en inspiratie zijn. Een derde van de tijd immers brengen we werkend door. Maar ook voor de werkgever is werkplezier van belang. Wie plezier heeft in z’n werk, presteert immers beter". Gerenommeerde organisaties en bedrijven weten hem al snel te vinden.

Workbooster 
Medio 2013 richt Danny Workbooster op: een innovatief landelijk netwerk van senior adviseurs gespecialiseerd in het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Met ondersteuning en goedkeuring van het Ministerie van Economische Zaken worden enkele unieke HR tools ontwikkeld (waaronder de WERKbalansmeter) en succesvol op de markt gezet. Met dit netwerk kan Wilms Arbeidsinspiratie maatwerk leveren en ook grote projecten aan. 

Parttime Hogeschooldocent Human Resource Management
Alhoewel het met de business goed gaat, begint het (vaak) alleen werken hem tegen te staan. Docentschap biedt de oplossing. Met ingang van augustus 2017 is hij parttime verbonden aan Hogeschool Windesheim als docent Human Resource Management. Samen met enkele enthousiaste collega’s werkt hij aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie HR- professionals.

Kenmerkend
Danny staat op een positieve, energieke en nieuwsgierige manier in het leven. Durft buiten de kaders te denken en is niet bang om gevoelige onderwerpen te bespreken. Werkt graag met mensen om hen te inspireren en in beweging te brengen. En zelf te groeien. Kan met één vraag of opmerking een ander inzicht of nieuwe richting geven. Danny gebruikt zijn wetenschappelijke kennis, maar combineert dat met gezond verstand en een resultaatgerichte no-nonsense aanpak. Heeft ook zo nu en dan een buitengewoon talent om te relativeren. Humor is belangrijk voor hem.

Woont in Haarlem en is getrouwd met Sandra. Samen hebben ze twee dochters (1995 en 1997). In zijn vrije tijd doet hij aan tuinieren en wandelen. Kijkt ook graag films en is geïnteresseerd in filosofie, geschiedenis en archeologie. Zijn grootste hobby is muziek. Danny is Beatles-gek, luistert graag naar zijn Seeburg jukebox, speelt gitaar, zingt en maakt eigen composities. 

Referenties
Lees Wat zeggen opdrachtgevers over Danny Wilms? of bekijk zijn portfolio Voorbeelden van projecten uitgevoerd door Danny Wilms