Wat weten we?

Thema's

Thema's

Wilms Arbeidsinspiratie is expert in het gedrag van mensen op het werk. Van de werkvloer tot aan de boardroom.
Wat we weten en doen is (naast levenservaring) gebaseerd op: 

Arbeids- en organisatiepsychologie 
Oprichter Danny Wilms is als psycholoog wetenschappelijk opgeleid in de studie van het menselijk gedrag en de innerlijke beleving (denken, voelen) die dit gedrag bepaalt. Daarbij wordt gekeken naar: 

  • de mens in relatie tot werk, collega’s en organisatie
  • het functioneren van groepen op het werk (teams, afdelingen, organisatie)

Om zijn kennis bij te houden is Danny geregistreerd als Psycholoog NIP en lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Arbeids- en organisatiekunde
Ook heeft Danny de opleiding tot Arbeids- en Organisatiedeskundige afgerond. Een Arbeids- en Organisatiedeskundige is een kerndeskundige conform de Arbowet en richt zich als professional op vraagstukken rondom arbeid en gezondheid. Denk aan onderwerpen als: vitaliteit, het opzetten van een arbo- of verzuimbeleid en het gezond en gemotiveerd inzetbaar houden van medewerkers. Een Arbeids- en Organisatiedeskundige is conform de Arbowet ook de enige specialist in Nederland die bevoegd is om arbeidsrisico's op het gebied van psychosociale arbeidsbelasting (PSA) te onderzoeken, waaronder werkdruk en ongewenste omgangsvormen.

Danny is gecertificeerd als Arbeids- en Organisatiedeskundige en lid van de Beroepsvereniging van Arbeids- en Organisatiedeskundigen (BA&O). 

25 jaar praktische ervaring met arbeidsgerelateerde vraagstukken 
Danny heeft ruim 25 jaar ervaring in verschillende rollen als onderzoeker, consultant, trainer, coach, projectmanager, beleidsmedewerker, ondernemer, docent en leidinggevende op verschillende niveaus (strategisch, tactisch en operationeel) bij en voor profit en non-profit organisaties. 

Aangevuld met een groot netwerk van specialisten  
Waar nodig werkt Danny projectmatig samen met de door hem opgerichte netwerkorganisatie Workbooster, of andere netwerkpartners. Met dit netwerk kan Wilms Arbeidsinspiratie maatwerk regelen en ook grote projecten aan. 

De dienstverlening van Wilms Arbeidsinspiratie is gericht op de thema's: 

Werkdruk & werkplezier  
Ongewenste omgangsvormen
(Persoonlijk) Leiderschap
Organisatieverandering
Organisatieontwikkeling
Bedrijfscultuur
Samenwerking & communicatie
Ziekteverzuim
Arbo & strategie 
Duurzame Inzetbaarheid 

Testimonials
Wilms Arbeidsinspiratie werkt voor zeer diverse opdrachtgevers: van maakindustrie, zakelijke dienstverlening, zorginstellingen en onderwijsinstituten tot high-tech ondernemingen; van MKB tot multinationals. Lees Wat zeggen opdrachtgevers over Wilms Arbeidsinspiratie? of bekijk ons portfolio Voorbeelden van projecten uitgevoerd door Wilms Arbeidsinspiratie

Meer weten?