Medewerkersonderzoek in alle talen

Dienstverlening uitgebreid met medewerkersonderzoek in alle talen

Waarom medewerkersonderzoek?
Een medewerkersonderzoek kan worden gezien als een röntgenfoto van jouw bedrijf of organisatie, genomen vanuit het gezichtspunt van de medewerkers. Wat leeft er in de organisatie? Waar gaat het juist goed en wat kunnen anderen daarvan leren? Dat is waardevolle informatie, niet alleen voor directie, management of HR, maar voor alle medewerkers.

Als werkgever, bestuur, management of HR manager krijg je op bedrijfsniveau inzicht in het menselijk kapitaal. In het rapport kun je zien hoe er gescoord wordt op thema’s die invloed hebben op de prestaties en het welzijn en waar de verbetermogelijkheden zitten.

Ook kan het medewerkersonderzoek worden ingezet om het risico op psychosociale arbeidsbelasting (PSA) te onderzoeken in het kader van de wettelijke verplichting om een arbo risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) uit te laten voeren. Of voor onderzoek en projecten op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

De WERKbalansmeter
In 2012 sloot Wilms Arbeidsinspiratie een Innovatie Prestatie Contract (IPC) af met het Ministerie van Economische zaken om innovatieve nieuwe HR tools op de markt te zetten. Een daarvan was de WERKbalansmeter, een nieuwe manier van medewerkersonderzoek. Ontworpen vanuit de visie dat werkgever en werknemer een gezamenlijk belang hebben als het gaat om gezondheid en werkplezier. En het de uitdaging is om medewerkers in beweging te brengen en ook zelf na te laten denken over hun werk en inzetbaarheid.

Individuele terugkoppeling
Medewerkers krijgen na het invullen van de WBM hun eigen uitslag met adviezen en tips. Die individuele uitslag blijft vertrouwelijk en is alleen ter inzage van de werknemer. Indien er meer dan tien medewerkers meedoen, dan krijgt de opdrachtgever een bedrijfsrapportage.

Na een ontwikkeltraject van twee jaar samen met enkele publieke instellingen, kwam de WERKbalansmeter in 2014 op de markt. Ook werd Netwerkorganisatie Workbooster opgericht om aanvullende dienstverlening te verzorgen.

Nieuw! medewerkersonderzoek in alle talen
Vele gerenommeerde organisaties en bedrijven hebben vanaf 2014 een beroep gedaan op onze dienstverlening voor medewerkersonderzoek met de WERKbalansmeter (WBM) Ook wordt de WBM inmiddels ingezet door enkele arbodiensten bij hun klanten.

De laatste paar jaren kwam echter vanuit de markt regelmatig het verzoek of de WERKbalansmeter ook in het Engels of in andere talen kan worden uitgezet. De WBM is alleen in het Nederlands beschikbaar. Om nu ook deze klanten te kunnen bedienen heeft Wilms Arbeidsinspiratie een nieuw medewerkersonderzoek ontwikkeld dat in alle talen (inclusief Nederlands) kan worden uitgezet. Net als de WBM kan dit instrument worden gebruikt in het kader van medewerkersonderzoek, het in kaart brengen van psychosociale arbeidsbelasting in het kader van de RI&E, of andere doeleinden.

Geen individuele terugkoppeling
Een verschil met de WERKbalansmeter is, dat de medewerker geen individuele terugkoppeling krijgt met adviezen en tips. Indien er meer dan tien medewerkers meedoen, dan krijgt de opdrachtgever een bedrijfsrapportage.

Inmiddels is het nieuwe instrument met succes al ingezet bij enkele (internationale) bedrijven.

Medewerkersonderzoek met of zonder individuele terugkoppeling 
Organisaties en bedrijven kunnen voor medewerkersonderzoek bij Wilms Arbeidsinspiratie en Workbooster nu dus kiezen voor twee methoden:

  • een medewerkersonderzoek met een individuele terugkoppeling naar de medewerker met tips en adviezen (de WERKbalansmeter).
    Alleen in het Nederlands beschikbaar.
  • een medewerkersonderzoek zonder individuele terugkoppeling.
    In alle talen beschikbaar.

Al onze onderzoeken zijn maatwerk en de inhoud wordt in overleg met de opdrachtgever samengesteld. Wij zorgen ervoor dat alles goed wordt geregeld: van voorbereiding, uitvoering tot (eventuele) vervolgacties. Onze efficiënte werkwijze zorgt voor een zo kort mogelijke doorlooptijd.
Wij leveren kwaliteit voor een zeer scherpe prijs. Bekijk onze referenties van klanten. 

Meer weten?