23-04-2015 - De tijd van 'pamperen' in Nederland is voorbij!

De tijd van ‘pamperen’ in Nederland is voorbij. Werkgevers willen niet meer alleen de kar trekken en vinden dat werknemers zelf medeverantwoordelijk zijn voor hun werkplezier, loopbaan en inzetbaarheid. Dit is kort gezegd het geluid dat steeds vaker te horen is in bedrijven en organisaties.

Ook in de zorgsector wordt steeds meer gestuurd op de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers. Dat is ook hard nodig, omdat er andere en vaak hogere eisen worden gesteld aan de organisatie en de medewerkers. Het sturen op de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers betekent ook dat organisaties nieuwe moderne manieren zoeken om de medewerkerstevredenheid (MTO) in kaart te brengen.

Zorginstelling Talma Borgh

Zorginstelling Talma Borgh kiest bewust voor een medewerkersonderzoek van Workbooster

Net als veel andere zorginstellingen wilde Talma Borgh aan de slag met het thema ‘duurzame inzetbaarheid’ en zocht een adviesbureau voor het uitvoeren van een medewerkersonderzoek.
Talma Borgh wilde geen standaard medewerkersonderzoek maar iets ‘nieuws’. In ieder geval geen medewerkersonderzoek waarbij je als werknemer alles bij de werkgever op het bordje kan schuiven (‘het management gaat mij tevreden maken’), maar dat er ook iets van jou als medewerker wordt gevraagd. Daarnaast moest het onderzoek niet alleen de medewerkers ‘in beweging brengen’ maar ook stuurinformatie opleveren voor enkele specifieke strategische HR-thema’s. Uiteindelijk hebben zij bewust gekozen voor de WERKbalansmeter van Workbooster.

Benieuwd naar de klantervaring van Talma Borgh met de WERKbalansmeter? 
Klik hier voor ons korte vraaggesprek met HR-manager Gery Klooster.

 Gery Klooster, HR-Manager Talma Borgh:

“WE HEBBEN EEN AANZET KUNNEN GEVEN TOT NADENKEN OVER EN HET MOBILISEREN VAN MEDEWERKERS MET BETREKKING TOT HUN EIGEN AANDEEL IN HUN INZETBAARHEID, LOOPBAAN EN WERK-PRIVE BALANS”

Meer informatie?
• Klik hier voor uitleg over het verschil tussen een traditioneel medewerkersonderzoek (MTO)
  en de WERKbalansmeter
• Klik hier voor een productflyer van de WERKbalansmeter.

Actueel