02-03-2011 - Seminars Werkdruk op Themadag ‘Veiligheid boven alles!' van de VPT

Wilms Arbeidsinspiratie verzorgt voor de Vereniging voor Podiumtechnologie (de VPT) drie seminars over werkdruk op de Themadag ‘veiligheid boven alles!'

Waar & wanneer?
Maandag 7 maart, 10.15 tot 17.10 uur met aansluitend een borrel.
Schouwburg De Meerse te Hoofddorp

De afgelopen 10 jaar heeft er een ware cultuurverschuiving plaatsgevonden op het gebied van Arbo in de podiumkunsten. Arbo is op allerlei niveaus doorgedrongen en veilig werken heeft een definitieve plek gekregen op de werkvloer.

Tijdens deze themadag wordt ingegaan op de implementatie van de Arbocatalogus Fysieke belasting/Hijsen en heffen: wat betekent deze catalogus voor u in de praktijk? Tevens wordt een tipje van de sluier opgelicht van de vier nieuwe deelcatalogi: psychosociale arbeidsbelasting, special effects, werken op hoogte en samenwerkende werkgevers.
De volgende onderwerpen zullen in de vorm van seminars aan bod komen:

• Arbo in de praktijk; 
• Het gebruik van de PodiumRie.nl;
• De communicatie vooraf: technische lijst en de PRIE;
• Interne protocollen;
• Juridische valkuilen;
• De gevolgen van hoge werkdruk  

In een panel zal gesproken worden over ongelukken en bijna-ongelukken: wat hebben we ervan geleerd? Hoe waren de protocollen vóór het ongeluk en hoe zijn ze erna?
Het programma vindt plaats van 10.15 tot 17.10 uur met aansluitend een borrel. Er zijn in de ochtend plenaire presentaties en daarna kan gekozen worden uit verschillende seminars.
 

Meer informatie
Voor inschrijven en meer informatie http://www.vpt.nl/content.asp?path=gjgrt5uk

De VPT is een grote vereniging in de podium- en evenementensector met circa 1250 leden (personen, bedrijven, podia, gezelschappen, onderwijsinstellingen).De VPT staat voor de vakinhoudelijke ontwikkeling van de podiumtechniek en theatervormgeving. Centraal staan de begrippen innovatie, kennisverspreiding, netwerk en belangenbehartiging. Een van de taken van de VPT is het adviseren van de brancheorganisaties in de ontwikkeling van nieuw arbobeleid. Hierbij richt de VPT zich vooral op de bruikbaarheid in de praktijk.

Actueel