24-11-2014 - Gelukkig en duurzaam ondernemen

In Golden Tulip Heerlickheijd in Ermelo is op dinsdag 28 oktober de eerste netwerkbijeenkomst  ‘gelukkig en duurzaam ondernemen’ gehouden. In een klein gezelschap van MKB ondernemers en HR-managers deelde ambassadeur duurzame inzetbaarheid Carin Wormsbecher (Drukkerij Wedding) haar ervaringen met nieuwe vormen van organiseren.

Tijdens de bijeenkomst werd onder gespreksleiding van Danny Wilms van Workbooster gesproken over de centrale vraag: hoe geef je leiding en wat is het effect hiervan op de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers én op je eigen geluk.

Carin Wormsbecher: geef je medewerkers vrijheid,vertrouwen en verantwoordelijkheid
Carin Wormsbecher van Drukkerij Wedding is door provincie Gelderland aangewezen als ambassadeur duurzame inzetbaarheid. Drukkerij Wedding heeft een nieuwe organisatiestructuur ingevoerd, waarin geen managementlaag meer bestaat en waarin medewerkers meer verantwoordelijkheid dragen. Dit heeft een positief effect gehad op de financiële gezondheid van het bedrijf maar ook op het geluk van haarzelf en de medewerkers. Carin deelde haar ervaringen met de deelnemers, die geboeid luisterden en vele vragen hadden. Ook de valkuilen en leerprocessen bij dergelijke veranderprocessen kwamen aan de orde. Daar had Carin een nuchtere kijk op: ‘Je maakt een keuze, daar hoort een weg bij en bepaalde stappen. Natuurlijk gaat niet alles meteen goed, maar daar praten wij open over met elkaar’.

Ondanks de verschillen tussen de deelnemende bedrijven, waren de door Carin geschetste dilemma’s, personele uitdagingen en oplossingen zeer herkenbaar.

Lerend MKB netwerk: wie doet mee?
Carin Wormsbecher wil graag de komende tijd met enkele bedrijven dit ‘nieuwe organiseren’ verder uitwerken. De gedachte daarbij: samen op weg naar een gezond,flexibel en toekomstbestendig bedrijf!

Dinsdag 16 december 2014 van 13.30 -16.00 uur is de tweede bijeenkomst van het lerend MKB netwerk in Drukkerij Wedding (Nobelstraat 16 Harderwijk). Deelname is kosteloos. Geïnteresseerde Gelderse MKB ondernemers en HR-managers kunnen zich aanmelden bij duurzameinzetbaarheid@bkb.nl

Vragen over het lerend MKB netwerk ‘gelukkig en duurzaam ondernemen’ kunt u mailen naar Danny Wilms van Workbooster: info@workbooster.nl
 

Actueel