20-02-2014 - Innovatieve webversie Arbo RI&E Grafimedia in de lucht

De sociale partners in de grafimedia sector hebben deze week een webversie van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) gelanceerd. De internetapplicatie is een innovatief en gebruiksvriendelijk hulpmiddel om de veiligheid en arbeidsomstandigheden verder te verbeteren. Danny Wilms heeft vanuit de netwerkorganisatie Workbooster opgetreden als projectleider.

Ondernemers zijn wettelijk verplicht om een RI&E op te stellen waarin alle bedrijfsrisico’s op het terrein van veiligheid, gezondheid en welzijn, systematisch in kaart worden gebracht.

De webversie RI&E Grafimedia is door zijn ruime opzet ook geschikt voor andere delen van de creatieve sector zoals reclamebureaus, gaming, audiovisueel & fotografie, ICT & webdevelopment.

De vormgeving van de  webversie is innovatief. De gebruiker loopt als het ware door een straat (‘Creative Avenue’) en komt dan een drukkerij, een reclamebureau en andere creatieve bedrijven tegen. Zo kan gekozen worden welke bedrijfsprocessen het beste bij de eigen bedrijfssituatie passen.

De RI&E kan met een tablet 'al wandelend' door het bedrijf worden ingevuld, waarbij ook foto's van de praktische situatie op en rond werkplekken kunnen worden ingevoerd. 
 

De nieuwe RI&E kan in verschillende versies worden toegepast. Zo is er een 'light' versie voor ondernemers die een eerste snelle indruk van hun bedrijf willen hebbben. Daarnaast biedt het instrument ook opties voor bedrijven die wat arbo betreft verder willen gaan, bijvoorbeeld in de richting van maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Meer informatie?

Persbericht
Lees hier het volledige persbericht.

Uitgave sociaal van het KVGO december 2013
Lees hier de nieuwsbrief sociaal voor een interview met oa Danny Wilms over de nieuwe webversie. Daarnaast twee artikelen over verzuimworkshops die Danny Wilms en Workbooster partner Han Kempers (voorlichtingsessies BeZaVa) hebben uitgevoerd in opdracht van het KVGO.

Website Arbografimedia
De webversie RI&E is te vinden op het arboplatform arbografimedia van de sociale partners, in het menu onder arbo-instrumenten.
 

Actueel